Neem contact op


Algemeen portfolio


Raoul Willms rijdt fietstocht om overleden zoontje Hidde te eren

"Een kind verliezen is het ergste wat je kunt meemaken. Erger dan een scheiding of verlies van je werk," zei de vader van Hidde. Het mannetje werd door een aangeboren hartziekte niet ouder dan acht weken. Vader Raoul Willms deed mee met de fietstocht van Stichting Hartekind om zijn zoontje te eren én om geld in te zamelen voor onderzoek naar hartziekten.

Een aangrijpend onderwerp, waarover niet gezwegen moet worden.

Shannon Rijsdijk vlogt hoe het leven ook kan zijn

Shannon Rijsdijk kreeg voor de derde keer de diagnose acute lymfatische leukemie. Opmerkelijk is dat ze op haar eigen YouTube-kanaal hierover vlogde. 

Kinderwijkraad Sittard-Noordoost: Nannet van Loo

Als enige stadsdeel van Sittard-Geleen heeft Sittard-Noordoost een eigen kinderwijkraad. Coördinator Nannet van Loo uit Sittard: „Kinderen leren op een eigentijdse manier hoe hun wijk eruitziet en hoe ze die zelf kunnen verbeteren. Ze leren sociale betrokkenheid en maatschappelijke ontwikkeling. Jong geleerd is echt oud gedaan.”

Restaureren van houten speelgoed: Odet Rothenburg

De grote hobby van Odet Rothenburg uit Maastricht is het restaureren van oud en beschadigd houten speelgoed.

Historische kostuums: Astrid Schoonbrood

Astrid Schoonbrood uit Schinnen maakt historische kostuums voor verenigingen als Regiment d'Arberg uit Elsloo en Los Rios de Gutiérrez uit Schinnen.

Regiment d'Arberg Elsloo: Guus Peters

De Cultuurhistorische Vereniging d’Arberg uit Elsloo, in de volksmond Regiment d’Arberg, is op zoek naar mannen en vrouwen die de historie levend willen houden.

„In het bijzonder spelen we de geschiedenis van Elsloo en haar kasteel uit de hele achttiende eeuw en de Bokkenrijderstijd na”, vertelt Guus Peters, secretaris en initiatiefnemer. Peters richtte de vereniging 29 mei 2012 op nadat hij zag dat de dorpscultuur minder door de eigen mensen gedragen werd. „Wil je het dorp als dorp houden, dan moet je de cultuur en de tradities in stand houden,” is Peters’ mening.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200127_00144733/cultuurhistorische-vereniging-d-arberg-uit-elsloo-wil-historie-levend-houden 

Zero Waste: Elisah Pals

In de strijd tegen het plastic afval zijn al stappen gezet. Een gratis plastic tasje bij boodschappen krijgen we sinds 1 januari 2016 niet meer. Vanaf 2021 komt er zelfs een Europees verbod op plastic wegwerpartikelen. Maar het is slechts het begin. In de winkels lacht het plastic je tegemoet. Is het niet hoog tijd om de regelgeving over verpakkingen, afval en de scheiding ervan in heel Limburg, Nederland en Europa op één lijn te laten komen? Voordat dat geregeld is, moet er nog heel wat water door de Maas stromen. Toch kunnen we als consument zelf al heel wat doen om de afvalberg te verminderen.

Hoe? Lees het interview met Elisah Pals: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190923_00124173/neem-gerust-je-eigen-verpakking-mee

Sopraanzangeres Sanne Vleugels

Als je echt je passie volgt, wil dat niet zeggen dat je leven van een leien dakje loopt. Maar waar een wil is, is een weg. Dat bewijst Sanne Vleugels wel. Lees haar verhaal: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190923_00124155/die-fledermaus-zingen-met-roze-m-m-s?fbclid=IwAR21kP_1y_9MekyH0O8kLf1tOwU0xy6iBHquG9Wxj4J3-mTJEFz8MbQEYYc

Duuzaam tuinonderhoud, Sandra van den Beuken van Stichting IKL

Elke week in de lente, zomer en herfst je gazon maaien, oeverloos onkruid weghalen, afgevallen bladeren verwijderen in de herfst en snoeien wat te ver is gegroeid: als je wilt, kun je het hele jaar door heel wat uren werkend in je tuin doorbrengen. Voor wie meer plezier van zijn tuin wil hebben en ook nog duurzaam bezig wil zijn, is er goed nieuws. Wil je het milieu zo weinig mogelijk belasten en de natuur daarmee helpen, dan hoef je zelfs helemaal niet zo gek veel te doen in je tuin. Niet alleen wijzelf varen er wel bij, ook de dieren en het klimaat profiteren mee.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190314_00096418/duurzaam-tuinieren-minder-doen-in-de-tuin-is-winst-voor-mens-dier-en-klimaat 

Carnavalsliefde, Lizette en Joeky Burger

Schrijfster Tineke Lemmens

Justitiepredikant PI Sittard Klaas Spoelstra

Wandeling voor blinden en slechtzienden, Ellie Graafmans

Kringenwerk WM, Dick Haster

Kinderzwerfboekenstation Buchten, Anne Widdershoven

Jeugdvrijwilligersprijs Beek, Tuur in het Zand en Laura Vluggen

Luizenmoeders Geleen

IVN-gids Caren Menger: 'Boswachter worden was mijn droom'

Gevangenenzorg

Eerste garagesale Spaubeek, Marjan Schins

Puzzelen in een steeds kleiner wordende wereld, Carola Ramakers